кадър и видео: KleinVision, youtubeЗа някои това е бъдещето. Други все

...
кадър и видео: KleinVision, youtubeЗа някои това е бъдещето. Други все
Коментари Харесай

Летяща кола представиха в Словакия

кадър и видео: 

KleinVision, youtube

За някои това е бъдещето. Други към момента мислят, че е единствено фикция. Ето какво обаче показаха тези дни в Словакия:

Словашката компания KleinVision разгласява видеозапис от първия полет на летящия автомобил. Клипът демонстрира по какъв начин AirCar минава от сухоземен в полетен режим, излетява и каца. Пилот е създателят на компанията, а името му е Стефан Клайн.

Изпитанията са извършени на летището в словашкия град Пиещяни. Преди полета задният мост на AirCar се изтегля с 60 см обратно, освобождавайки място за разгъващите се крила. Процесът на промяна трае не повече от 3 минути и е изцяло автоматизиран - водачът единствено натиска бутон и даже не би трябвало да излиза от кокпита. За политане са нужни към 300 метра.

Отвън AirCar не наподобява изключително на автомобил. Колелата са скрити в аеродинамични кожуси, а в задната част има огромна двойна опашка с крило и солиден пропелер.



 

 

Летящата кола се задвижва от мотор от BMW с мощ 140 к.с. Той разрешава на 1 100-килограмовия уред да развива 200 км/ч както на земята, по този начин и във въздуха. Стефан Клайн твърди, че обсегът с едно зареждане доближава 1 000 км.

От KleinVision не оповестяват цената на AirCar, само че дават обещание да я пуснат в свободна продажба до края на годината. Това не е първата сходна разработка на Стефан Клайн. Негово дело е и шестметровият AeroMobil, който трябваше да влезе в серийно  тази година, само че по време на заключителните тествания прототипът падна от височина 300 метра. Пилотът съумя да катапултира.



 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР